De praktijk

Bereikbaarheid

De praktijk is gevestigd op de Hooftlaan 9, 1401 EA Bussum. Er is parkeergelegenheid op de oprit; in de straat mag vanwege ‘bestemmingsparkeren’ niet geparkeerd worden. Het NS station Naarden-Bussum is op 8 minuten loopafstand.

Coronaprotocol

Binnen de praktijk wordt volgens de RIVM richtlijnen gewerkt.

In de praktijk geldt dat de kinderen zoveel mogelijk alleen met mij in de behandelruimte zijn. Broertjes en zusjes kunnen momenteel helaas niet meekomen naar de praktijk, of ze moeten even buiten kunnen wachten. Na de behandeling houd ik steeds minimaal 15 minuten vrij om de behandelruimte goed door te laten waaien en het gebruikte materiaal schoon te maken.

Tarieven

Logopedische behandeling voor kinderen (tot 18 jaar) zit in de basisvergoeding van iedere zorgverzekering. Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. Je ontvangt aan het einde van de maand een rekening die je zelf indient bij de zorgverzekeraar. Er kan sprake zijn van een eigen bijdrage, maar dat is afhankelijk van je zorgverzekeraar en de type polis.

Indien je een afspraak wilt afzeggen, moet dat minimaal 24 uur van te voren, anders wordt het consult doorberekend. De zorgverzekering betaalt dit verzuimtarief niet. Het tarief in mijn praktijk bedraagt momenteel 30 euro per consult van 30 minuten.

Dyslexiebehandeling zit niet in de basisvergoeding. Details vind je op www.dyslexiecentraal.nl. Over het algemeen valt hulp bij lezen en spellen buiten de vergoeding door de zorgverzekeraar, tenzij er bij logopedisch en/of psychologisch onderzoek duidelijk een taalontwikkelingsstoornis aan ten grondslag blijkt te liggen.

Privacy

De logopedist neemt kennis van feiten en informatie van vertrouwelijke aard. Binnen de logopediepraktijk wordt zorgvuldig omgegaan met deze informatie. De
Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de WGBO worden nageleefd. Onze Privacy Policy ligt ter inzage in de wachtruimte.

Klachten

Het klachtenrecht voor patiënten is vastgelegd in de Wet Klachtenrecht Cliënten Zorgsector. Het klachtenrecht van de NVLF is hieraan verbonden. De klachtenprocedure ligt ter inzage in de wachtruimte.

Betalingsvoorwaarden

De algemene betalingsvoorwaarden, gedeponeerd door de NVLF onder aktenr.159/2000 bij de Arrondissementsrechtbank te Utrecht dd 29 mei 2000 liggen ter inzage in de wachtruimte van de praktijk.

Heb je twijfels over de spraak- of taalontwikkeling van je kind?

Maak een afspraak