Werkwijze

Aanmelding

Je kunt bij mij terecht met en zonder verwijzing. Als ik vermoed dat er een onderliggende medische oorzaak is, kan het zijn dat ik je adviseer om eerst naar de huisarts te gaan.

Onderzoek

Na een intakegesprek besluiten we of het nuttig is een nader objectief onderzoek naar de spraak- en taalontwikkeling van je kind te doen. Er zal gebruik worden gemaakt van gestandaardiseerde tests, maar observaties en het invullen van een vragenlijst over de communicatie van het kind thuis en op school kunnen ook deel uitmaken van deze fase.

Advies en informatie

Na het onderzoek bespreken we de resultaten en bepalen we gezamenlijk of je kind baat heeft bij een logopedische behandeling. Wellicht volstaan we met adviezen voor thuis en spreken we weer over een aantal weken af. Kinderen horen zo min mogelijk in behandelkamers te zitten, dus hoe meer in hun eigen omgeving op de juiste manier gebeurt, hoe beter het is.

Behandeling

Soms is een poosje individuele begeleiding echt nodig en zal ik er alles aan doen dat voor je kind zo prettig mogelijk te laten verlopen en de begeleiding maximaal af te stemmen op de individuele situatie van jouw kind. Plezier in praten, lezen en schrijven staat voorop. De sessies in de praktijk kunnen worden afgewisseld met sessies via beeldbellen.

Heb je twijfels over de spraak- of taalontwikkeling van je kind?

Maak een afspraak